Marrakech

Marrakech

Kleuren, geuren en geluiden

Ontdek Marrakech

Marrakech is een mysterieuze stad, waar je ogen tekort komt.
Het is één van de vier beroemde koningssteden van Marokko en ligt op de vruchtbare Haouzvlakte, aan de voet van de Hoge Atlas.

Loop door de straatjes van de Medina en bezoek de soeks. De Medina van Marrakech wordt vaak omgeschreven als een overprikkeling van de zintuigen. De geluiden! De geuren! De kleuren! Handwerkers die geduldig werken aan een kledingstuk, een accessoire of een decoratieartikel door technieken te gebruiken die van generatie op generatie werden doorgegeven. Mensen die kopen, verkopen, afdingen en natuurlijk toeristen. Je krijgt het gevoel dat er zoveel tegelijkertijd gebeurt dat, als je met je ogen zou knipperen, je iets zou missen. En dat is waarschijnlijk ook zo.

Naast de Medina moet je ook zeker een avond naar het beroemde DJemaa El Fna- plein gaan. Al meer dan duizend jaar lang het kloppende hart van Marrakech. Verhalenvertellers, waarzegsters en muzikanten strijden dagelijks om de aandacht van het publiek. ’s Avonds staat het plein vol met eettentjes. Zowel Marrakchi als toeristen schuiven hier graag aan voor een lekkere, betaalbare maaltijd.

Onze persoonlijke tip:

Combineer een bezoek aan Marrakech met een overnachting in de woestijn. Op slechts tientallen kilometers van Marrakech bevindt zich een tentenkamp in de rotsachtige woestijn. De sfeervolle tenten zijn ingericht met een goed bed en eigen badkamer met douche. Geniet hier van de frisse buitenlucht, maak een ritje op een kameel of een spectaculaire tocht per quad door de woestijn. Diner onder de sterren en kijk (als het weer het toelaat) ’s avonds laat met de sterrenkijkers naar de prachtige sterrenhemel. Na een comfortabele nacht word je wakker met uitzicht op de Atlas: een unieke ervaring!