Moskou

Moskou en St. Petersburg

Hypermoderne metropool in wording en het Venetië van het Noorden

Ontdek Moskou en St. Petersburg

Beleef de twee meest indrukwekkende steden van Rusland tijdens een combinatie citytrip. 

Moskou als hypermoderne metropool in wording met het beroemde Rode Plein, het Kremlin en de kleurrijke Basilius kathedraal. En ook met de mooiste metrostations ter wereld en het groene Gorky Park vol hippe koffietentjes. 

Per trein reis je door de culturele hoofdstad St. Petersburg. De Russische stad Sint-Petersburg is gebouwd op een aantal eilanden die door wel 500 bruggen met elkaar verbonden zijn. Onder andere door deze bruggen en kanalen wordt de stad wel het ‘Venetië van het noorden’. De schilderachtige stad doet aan de Hollandse gouden eeuw denken. Bezoek de beroemde Hermitage, de prachtige tsarenpaleizen en de Peter en Paul vesting. De sfeer in deze stad is gemoedelijk en gezellig. St. Petersburg verandert vooral na het vallen van de avond in een waar sprookje. Prachtig verlichte paleizen, de bevolking die massaal langs de hoofdstraat Nevski Prospekt en de vele grachten flaneert en eetgelegenheden op iedere hoek van de straat. 

Onze persoonlijke tip:

Zo’n 30 kilometer buiten Sint-Petersburg vind je het kroonjuweel van de bekende tsaar Peter de Grote: Petrodvorets, ook wel bekend als het zomerpaleis in Peterhof. Dit was het paleis van de tsaar, waar hij kon ontsnappen aan de stad en het drukke Winterpaleis. Oorspronkelijk was het paleis bedoeld als tussenstop, aangezien de tsaar regelmatig een bezoek bracht aan de marinebasis in de Finse Golf. Echter werd Peter de Grote dol op het gebouw en streefde hij ernaar het paleis telkens nog groter en mooier te maken om op die manier Versailles naar de kroon te steken. Vandaag de dag straalt het gebouw nog steeds koninklijke allure uit. Het goud steekt prachtig af tegen het blauw van de Finse Golf en het paleis wordt omgeven door een prachtig tuinen- en fonteinencomplex dat ook zeker een bezoek waard is! Vanaf het centrum van Sint-Petersburg rijden er dubbeldekkerbussen vanaf het metrostation Baltiyskaya naar Peterhof.