New York

New York

Op iedere straathoek is wel iets te beleven

Ontdek New York

Hoe lang je ook wilt blijven, tijdens je stedentrip New York zul je ontdekken dat er altijd wel wat anders te doen is of iets nieuws te ontdekken valt. Op iedere straathoek is wel iets te beleven. Van musea als het Guggenheim tot de warenhuizen op 5th Avenue en natuurlijk Central Park. En de ‘kleine’ koffie die je bestelt? Daar heb je thuis een hele week genoeg aan! New York is in alles de overtreffende trap. Maar misschien wel het allerleukste is dat je zoveel dingen herkent. New York doet iets met je. 

De energie van de stad zorgt ervoor dat je door blijft gaan. Nog één straat verder, nog één barretje, nog één boetiekje, en nu je er toch bent, waarom niet meteen een helikoptervlucht? Ervaar de wereldstad op haar best door ’s ochtends de dag te beginnen met een bagel en koffie to go om vervolgens de metro te pakken naar o.a. het Vrijheidsbeeld, de Brooklyn Bridge en Central Park. De dag sluit je af met een cocktail in de hippe wijk Soho.

Onze persoonlijke tip:

Wandel over de oude treintrails van High Line park. Dit park ligt aan de westzijde van Manhattan, tussen Gansevoort Street en West 34th Street, ter hoogte van 10th en 12th Avenue. Het park ligt op een 2,3 kilometer lange verhoogde treinrail die in de jaren dertig van de vorige eeuw is aangelegd. Sinds 1934 werd de treinrails, die parallel loopt aan 10th avenue, gebruikt voor het vervoer van onder andere vlees en gevogelte aan de westkant van Manhattan. Doordat er steeds meer vervoer over de weg kwam, werd de treinrails overbodig en in 1980 reed de laatste trein. Een heerlijke plek om te ontbijten is Bryant Park.  Het is een klein en knus park en ligt erg centraal, midden in Manhattan.