Israel

Israël

Een duik in de historie.

Ontdek Israël

Na een korte rechtstreekse vlucht van 4,5 uur landen wij op de luchthaven Ben Gurion bij Tel Aviv. Voor ons vertrek maakten we ons een beetje druk over het passeren van de douane. Deze staat namelijk bekend als streng en kan een tijdrovende kwestie zijn. In de praktijk viel het allemaal reuze mee. 

Nu kon onze ontdekkingstocht écht beginnen…

We struinden door de gezellige straten in het oude gedeelte van Tel Aviv en aten de meest heerlijke gerechten tijdens onze lunch. Het land is een etnische smeltkroes van culturen en godsdiensten. Het eten is daardoor net zo’n mengelmoes van smaken. Granaatappel(sapjes) vind je op elke straathoek. De mensen zijn dol op zoet: zoete chocoladebroodjes, Turks fruit en baklava-achtige gebakjes. De markten liggen er vol mee.

We huurden fietsen op de boulevard langs de kust en reden langs het strand richting het nieuwe gedeelte van Tel Aviv. Hadden sommige fietsen een kleine opknapbeurt nodig? Of lag het aan de wijn waardoor onze kracht wat minder sterk was! Daar waren de meningen over verdeeld. Na afloop toch maar een cocktail genomen en genoten van een prachtige zonsondergang op het strand van Tel Aviv.

We sloten onze avond af in een supergezellige wijk in Old Jaffa, vol met terrassen en fijne achtergrondmuziek. Genoten weer van het heerlijke eten en ontdekten de Israëlische Sauvignon Blanc wijn. 

En dit was nog maar de eerste dag van onze reis in Israël… We vertellen je er uiteraard graag meer over.