Italië

Italië

Renate maakte verschillende rondreizen door Toscane en over Sicilië….

Ontdek Italië

Er is zoveel te zien in Toscane. Enerzijds de bijzondere steden Florence, Siena, San Gimignano, Volterra. Ga zeker fietsen over de muur rondom het prachtige Lucca. De glooiende heuvels met de Etruskische dorpjes op de top van de heuvel zijn wereldberoemd en zeer herkenbaar. Ook in culinair opzicht is Toscane de moeite waard. Of je nu kiest voor een heerlijk dorpspleintje met een terrasje waar een Italiaanse-Mama aan het fornuis staat of voor één van de vele toprestaurants die de streek rijk is, in Italië eet je altijd goed!

Heb je ooit van vierkante pizza gehoord? Je vindt ze in Sicilië! Sicilië is het eiland waar goudkleurige sinaasappels en felgele citroenen het uitzicht bepalen. Je kunt er een bezoek brengen aan de prachtige Griekse tempels of genieten van de Middellandse Zee. Of ga op zoek naar de dorpjes waar de films van de Godfather zijn opgenomen.

Naast deze regio’s heeft Italië uiteraard nog enorm veel andere mooie plekken. 

Italië biedt voor ieder wat wils! De keuken, de architectuur, de steden, de natuur en natuurlijk de historie. Allemaal redenen om naar Italië af te reizen. Van een bruisende stedentrip naar Rome of het minder bekende Turijn, tot een ontspannen verblijf in de overweldigende natuur die in de laars nog te vinden is. Of maak een autoreis door de prachtige natuur, langs pittoreske dorpjes en historische steden.  Aan de hand van jouw wensen en onze persoonlijke tips bepalen we met elkaar de ideale route!