Portugal

Portugal

Fado, pastéis, port en meer

Ontdek Portugal

Hoogtepunt Portugal volgens Bea

“Lissabon heeft het! En mijn hoogtepunt Pastél de Belém… die je geproefd moet hebben. Het recept van dit visitekaartje van de Portugese gastronomie is een goed bewaard geheim, wat de pastél de Belém extra bijzonder maakt. Je moet ze zeker proeven! De inwoners van Lissabon eten dit zoete gebakje graag bij een kopje koffie.

Daarnaast is het een mooi avontuur om Lissabon per fiets te ontdekken. Je rijdt vanaf de heuvel enkel naar beneden via de leuke wijk Alfama richting Baixa en vervolgens langs de kust, de brug over de Taag door naar Torre de Belém.”

Midden-Portugal komt misschien niet als eerste bij je op, wanneer je aan Portugal denkt. Zonde! Want het binnenland heeft zoveel moois te bieden. Een weinig toeristisch gebied, waar je dwars door de geschiedenis en ruige natuur rijdt en in gerestaureerde paleizen en kastelen slaapt. Bezoek de steden Porto, Coimbra en Lissabon in je rondreis van Porto naar Lissabon of vice versa. Ga naar de Douro vallei om de druivenranken te zien van de Porthuizen en bezoek één van de Bodega’s in de omgeving.

Voor de combi met een actieve vakantie: In het gebergte van midden Portugal met de hoogste top van het Portugese vasteland, treft u adembenemende landschappen en gletsjermeren. Je kunt hier ook bergbeklimmen, abseilen, raften of kanoën. In Peniche “surfersparadise” kun je uitgebreid surfen langs de brede zandstranden op de enorme golfen.

Overnachten kan in Portugal in heel veel verschillende accommodaties. Van Poussada’s (in prachtige historische panden op mooie locaties), moderne kleinschalige boetiekhotels, villa’s, appartementen tot surfhostels in Peniche.

Of onze favoriet: Slaap in een boomhut of eco-huisje tijdens je rondreis door Portugal. Deze accommodaties bevinden zich in een oeroud bos in het noorden van Portugal. Naast de boomhutten zijn er zogenaamde eco-huisjes beschikbaar met eigen kookgelegenheid, terras en grote dakramen. Vanaf het houten terras heb je een prachtig uitzicht op de omringende natuur. En zo fijn… je kunt er ook heerlijk tot rust komen in het aparte spacentrum.