Tanzania

Tanzania

Het safari gevoel volgens Renate.

Ontdek Tanzania

“’s Morgens in alle vroegte opstaan, de jeep in en spotten naar het wild. Het idee geheel op te gaan in de natuur: dat is waar het tijdens een safari om gaat!”

Tanzania is dé bestemming voor degene die een ultieme safariwens heeft. 

In geen enkel ander Afrikaans land zie je zoveel wild bij elkaar als in Tanzania. Het is het land van de superlatieven. Tanzania kenmerkt zich door weidse, afwisselende en zeer indrukwekkende landschappen met prachtige vergezichten, die in het uiterste noorden beheerst worden door de besneeuwde Kilimanjaro.

De jaarlijkse migratie in de Serengeti en de unieke Ngorongoro krater zijn slechts twee van de hoogtepunten. De immens grote vulkaankrater is begroeid met groene bossen, waardoor je het idee hebt dat je tijdens de safari in een soort theater aan het kijken bent naar al het wild dat hier samenkomt. Het Serengeti National Park bestaat uit eindeloze savannes met een zeer grote concentratie aan wild. Hier leven talloze diersoorten waaronder de Big Five maar ook honderden bijzondere vogelsoorten. Het wildpark is ook bekend vanwege zijn jaarlijkse migratie van gnoes en zebra’s die vanuit de Masai Mara (Kenia) trekken naar de Serengeti en zich hier verspreiden over de vlaktes. 

Ook zijn de minder bekende parken Lake Manyara en het Tarangire National Park met z’n vele olifanten en gigantische baobabbomen, zeker een bezoek waard.  Onze persoonlijke tip: sluit een safari door Tanzania af in een heerlijk strandresort op Zanzibar.